Wedstrijden in februari?

zwemmer onder water

In de huidige omstandigheden is het niet mogelijk om op de datum van 12-14 februari, normaal gesproken de datum van de Vlaamse kampioenschappen, een wedstrijd te organiseren voor zwemmers geboren in 2007 of ouder. Wedstrijden voor deze leeftijdsgroep zijn immers nog niet toegelaten.

Daar deze wedstrijd op de internationale kalender staat (FINA A) zal de Zwemfed, mits toestemming van de overheid, een wedstrijd organiseren op 13 en 14 februari voor een beperkte groep atleten (zoals ook gebeurd is voor de FQM afgelopen weekend). Gezien de huidige COVID-19 omstandigheden is een uitbreiding van deze groep atleten niet toegelaten.

Uiteraard begrijpen we dat er veel meer zwemmers zijn die graag wedstrijden willen zwemmen. In de huidige omstandigheden is dat helaas niet mogelijk.

Als Zwemfed willen we onze competitiesporters wel iets geven om naar uit te kijken en om zich te meten met zwemmers uit andere clubs. Daarom willen we in februari een digitaal wedstrijdcircuit opzetten.  Hierover volgt begin volgende week meer informatie.

Voor zwemmers geboren in 2008 of jonger, is het momenteel, mits toestemming van de lokale overheid, wel mogelijk om wedstrijden te organiseren vanaf 01 februari. Dit kan volgens de geldende regels van de vorige heropstart met extra toevoeging dat iedereen (ook de sporters jonger dan 12 jaar) een mondmasker moet dragen! Het draaiboek voor deze wedstrijden (incl. reglement) zal deze week ook online verschijnen.

De inhoud van deze website is afgeschermd!