Beste ouders & zwemmers,

De vakantieperiode loopt op zijn einde en we zijn volop bezig met de voorbereidingen van het nieuwe zwemseizoen 2020 - 2021. Omwille van de huidige COVID-19 maatregelen, kunnen wij onze zwemschool jammergenoeg niet op dezelfde manier als voorheen opstarten.

De beperking qua aantallen (bubbels van max 50 personen) en de hygiënemaatregelen die we als club moeten en willen respecteren, hebben tot een gefaseerde opstartaanpak geleid.

In het bepalen van deze aanpak voor opstart hebben we rekening gehouden met onze voornaamste doelstelling als zwemschool binnen de zwemclub STZ en dat is zoveel mogelijk kinderen leren zwemmen en ervoor zorgen dat ze zich op een veilige manier kunnen voortbewegen in het water.

Op basis van deze doelstelling hebben we de volgende fases voor opstart gedefinieerd:

Fase 1: opstart witte en groene badmutsen - REEDS OPGESTART
Fase 2: opstart oranje badmutsen - REEDS OPGESTART
Fase 3: opstart rode badmutsen
Fase 4: opstart zwarte, gele en blauwe badmutsen

Hieronder vindt u meer informatie per fase:

Fase 3:

• Groepen: rode badmutsen
  • Inschatting Startdatum: 7 november 2020 => deze startdatum is onder voorbehoud en is afhankelijk van eventuele wijzigingen in de corona-maatregelen opgelegd door de overheid, alsook onze eigen evaluatie van de manier van werken in de maand september en oktober.
  • Mogelijke zwemuren: nog te bepalen
  • Vooraf aanmelden is verplicht, zodat wij ten allen tijde volledige lijst hebben van de zwemmers in het zwembad voor COVID-19 tracing activiteiten en zodat wij onze organisatie kunnen afstemmen op basis van het aantal zwemmers. Het aanmeldingsformulier voor rode badmutsen zal opengesteld worden eind oktober. U zal hier een aparte communicatie voor krijgen.
  • Gezien de leeftijd van de kinderen in deze groep, verwachten we dat begeleiding van de ouders bij het aan-en uitkleden nodig zal zijn. We werken momenteel aan een plan om dit te kunnen organiseren, rekening houdende met de maximaal aantal personen per bubbel.

Fase 4:

• Groepen: zwarte, gele, blauwe badmutsen
  • Inschatting Startdatum: nog te bepalen - momenteel kunnen wij nog niet inschatten wanneer deze groepen opnieuw kunnen starten. Een heropstart van deze groepen kan gebeuren op het moment dat de sportbubbels vergroten qua aantal personen of wanneer we extra zwemuren ter beschikking krijgen in de zwembaden van Sint Pieters Leeuw en/of Halle.
  • Mogelijke zwemuren: nog te bepalen
  • Kinderen uit deze groepen die interesse hebben in de zwemsport en bereid zijn 2x per week te komen zwemmen, krijgen de mogelijkheid om zich aan te melden voor het Sportief Zwemmen binnen onze zwemclub. Sportief Zwemmen geeft kinderen de mogelijkheid om zich verder technisch te verbeteren in de verschillende zwemstijlen, alsook de conditie verder op te bouwen. Aanmelden kan door mail te sturen naar sportiefzwemmen@zwemclubstz.be. Op basis van het aantal beschikbare plaatsen per niveau en de aanmeldingen zal trainer Stijn De Boeck de selectie maken.

Met de laatste ontwikkelingen rondom COVID-19, het stijgende aantal besmettingen en de verstrengde maatregelen, zijn wij genoodzaakt om de opstart van  de lessen nog wat langer uit te stellen.

Wij hopen dat hier snel verbetering in komt en dat we  de lessen zo snel mogelijk kunnen opstarten, maar zoals steeds is dit zeer afhankelijk van hoe de situatie evolueert.

Wij begrijpen dat dit een zeer vervelende situatie is en dat u graag uw kind(eren) zou  willen laten zwemmen, en dat is ook wat wij willen.

Maar voorzichtigheid is de hoogste prioriteit nu en wij kunnen pas opstarten op het moment dat we dit op een veilige manier kunnen doen.

Indien u nog vragen heeft, aarzel dan niet om ons te contacteren.

Vriendelijke groeten,
STZ